-Розташована сімейна кімната у відділені черепно-лицьової хірургії, неподалік від операційного блоку та поруч онкогематологічного відділення. Саме там знаходяться пацієнти з найважчими діагнозами. Основне завдання новоствореної кімнати – забезпечити батькам можливість постійно перебувати поруч з дитиною. Окрім того, тут родичі можуть заночувати, випити чаю, попоїсти та навіть привести себе до ладу, - розповідає головний лікар закладу Василь Паненко.

Кімната облаштована кількома кріслами, що можуть перетворюватися на ліжка. Також там є розкладний диван, який трасформується у двоспальне ліжко. Одночасно в приміщенні можуть знаходитись до 15 батьків, а заночувати лише п`ять. Приміщення розділено на кілька зон. Серед яких є як кухня з необхідним устаткуванням, так і санвузол. Поруч розташоване господарче приміщення, що дозволяє  прийняти душ в комфортних умовах та випрати речі. 

-Сьогодні ми бачимо, що керівництво держави і медична спільнота поділяють наші цінності і справді прагнуть втілювати принципи сімейно-орієнтованої медицини в Україні», – зазначив Гжегож Хмелярський, генеральний директор МакДональдс-Україна. Він додав, що  за півтора роки діяльності вдалось відкрити вже дві кімнати на черзі ще дві у Києві.

-У Вінницькій області ми підтримуємо будь-які зміни та впровадження, що допомагають втілювати принципи сімейно-орієнтованою медицини. Сімейна кімната, це осередок лікарні, який допоможе батькам бути поруч та приймати активну участь у лікувальному процесі дитини, - підкреслила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню обласного Департаменту охорони здоров’я Тетяна Бондаренко.

Вона додала, що це вагомий крок у втіленні принципів сімейно-орієнтованої медицини в обласних дитячих лікарнях. Така медицина є дружньою до дитини, і водночас дружня до її батьків. Облаштування сімейної кімнати створює  умови батькам бути у команді з лікарем, тісніше спілкуватися і знаходити порозуміння, та довіряти один одному.

Варто зазначити, у сімейні кімнаті можна не лише відпочити від лікарняного шуму та атмосфери, а й провести час з дітьми. Також, при бажанні у сімейній кімнаті можна відсвяткувати День народження дитини, якщо воно припало на період лікування.