21 лютого відбулось розширене засідання обласної Міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Участь у засіданні взяли представники та представниці структурних підрозділів обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, а також громадських організацій. В обговоренні нагальних питань взяла участь заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Альона Лавровська. 

Під час заходу підбили підсумки роботи Міжвідомчої ради у 2023 році. Також обговорили результати з питань підтримки сім’ї, у сферах запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Учасники засідання акцентували увагу на досягненнях та проблемних питаннях, які виникали в ході виконання поставлених завдань.

Окремо заслухали звіт про роботу Головного управління ДСНС у Вінницькій області щодо реалізації регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Міжвідомча рада розглянула та узгодила плани роботи на поточний  2024 рік.

Під час заходу також провели пожежно-рятувальний інтерактив «Безпека в громаді в рамках діяльності служби порятунку».

Учасники засідання наголосили на необхідності продовжувати й посилювати міжвідомчу взаємодію при виконанні завдань, що потребують узгоджених дій.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92