В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг представника Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадима Мазурика. Його темою стало впровадження положень Закону України «Про медіа» у 2023 році. Зокрема, аналізувалась ситуація з аудіальними та аудіовізуальними медіа.

Посадовець розповів про початок мовлення мультиплексу МХ-7, що дасть змогу збільшити покриття території Вінницької області сигналом ефірного цифрового телебачення до 96%.  Вадим Мазурик також зазначив, в поточному році відбувся довгоочікуваний конкурс на  три радіочастоти: у Вапнярці, Іллінцях та Козятині. Перемогу на конкурсі вибороли місцеві компанії: відповідно ПП «Медіа Дністер» з Чечельника, ТОВ «Медіа Інвест Про» з Ладижина та вінницький мовник - РК «Місто над Бугом».

Впродовж року на виконання положень нового закону статус суб'єкта у сфері друкованих медіа одержали 26 організацій, ще чимало заяв знаходяться на розгляді у Національній раді. З онлайн  медіа ситуація дещо інша, адже в цьому сегменті реєстрація є добровільною. Відтак ідентифікатор наразі одержала одна компанія, а 8 подали документи до Національної ради.

На брифінгу також  йшлося про ситуацію з публічними аудіовізуальними медіа (це комунальні медіа, які невдовзі пройдуть процес реформування) та про спільне регулювання.

На завершення, представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області надав аналіз стану захисту інформаційного простору Вінниччини, зокрема,  поінформував про способи протидії ворожому мовленню.

Детально у відео.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92