У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї вшосте відбулась вже традиційна для області всеукраїнська передноворічна акція «Різдвяний вінок для Героя».

Захід організовано громадською організацією «Родина Героїв Небесної Сотні» спільно з Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм.

«Різдво – це сімейне свято. На Різдво родини повинні бути разом. Родинам, які втратили своїх близьких і рідних, у ці дні особливо важко. Вони потребують нашої уваги. Тому львівські родини Героїв Небесної Сотні започаткували акцію з виготовлення різдвяних віночків, яку підхопили інші області. Сьогодні акція «Різдвяний вінок для Героя» - всеукраїнська. Ми залучаємо родини Героїв Небесної Сотні, батьків і рідних загиблих Захисників і Захисниць, дітей та молодь закладів освіти Вінниччини. Мета одна – зберегти пам’ять про Героїв, яка має жити та нагадувати, якою ціною дається свобода», – зазначила мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, представниця громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Зоя Кузьменко.

Виготовлені у рамках акції гірлянди та віночки у п’ятницю, 22 грудня, планують покласти до Меморіального комплексу загиблим захисникам, що на площі Тараса Шевченка, та до могил Героїв-вінничан на території Вінницької міської громади.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92