Днями відбулась зустріч представників колективу пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України. Вінницька область» із родинами загиблих військовослужбовців Жмеринського району, які стали на захист Батьківщини та віддали своє життя у російсько-українській війні у період з 2014-го по 24 лютого 2022 року.

До першого тому Книги пам’яті увійшли 276 історій про загиблих жителів області, у тому числі – 33 зі Жмеринського району. Книга вийшла накладом 400 примірників.

«Кожна сторінка цієї Книги містить у собі імена Героїв, які віддали своє життя у боротьбі за правду та справедливість, наповнена почуттям поваги. Вона є святинею, свідком невмирущості імен Героїв та нагадуванням прийдешнім поколінням, що їхні подвиги не будуть забуті. Це світлий символ нашої вдячності», -  зауважила керівник Пошуково-видавничного агентства «Книга пам’яті України», доктор історичних наук Ольга Коляструк.

Робота із накопиченням матеріалу для подальших томів триває. Адже, на жаль, імена загиблих захисників майже щоденно поповнюють ряди Небесного війська.

Також під час зустрічі присутнім презентували відеоряд експозиції Вінницького краєзнавчого музею «Неоголошена війна, що триває».

На завершення заходу родинам вручили «Книгу пам’яті».

Начальник Жмеринської РВА Інна Цимбал подякувала авторам видання за копітку працю, а також висловила вдячність представникам сімей за рідних, які стали на захист Батьківщини.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92