У зв'язку із введенням воєнного стану та забороною полювання, в області почастішали випадки захворювання лисиць на сказ.

Траплялося, що тварини заходили на подвір’я людей, і, відповідно, становили загрозу для мешканців. 

Про розповсюдженість захворювання розповів заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.

«Сьогодні ситуація із захворюванням на сказ викликає серйозне занепокоєння. На жаль, цього року в Могилів-Подільському районі загинула людина внаслідок атаки домашньої тварини, яка була носієм хвороби. Лише з погіршенням самопочуття людина звернулася за медичною допомогою. Через декілька днів вона померла», - зазначив посадовець.

Враховуючи цю ситуацію та велику кількість вогнищ сказу, яка реєструється у Вінницькій області серед тварин, Олександр Сорочан наголосив на гострій потребі її вирішення.

Серед основних заходів – регулювання чисельності популяції червоної лисиці, яка є основним переносником сказу. Також посилено заходи з імунізації м’ясоїдних тварин.

Нагадаємо: сказ – це смертельно небезпечна хвороба для людини, тож після подряпин або укусу тварини необхідно негайно звертатися за медичною допомогою, не чекаючи перших симптомів.

Детальніше про заходи з врегулювання ситуації в області - у відео.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92