28 липня ми відзначаємо День Української Державності.

З нагоди свята представники влади області та міста взяли участь в урочистому піднятті Прапора України на Замковій горі.

«Ми були, є і будемо! Ми – незламний народ незламної держави. Наш прапор кольору спілої пшениці та блакитного неба є символом традицій, національної єдності, честі та гідності! Це прапор вільної і незалежної країни!» - підкреслив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Очільник області також наголосив, що сьогодні з українським прапором ідуть у бій наші військові, виборюючи державність.

Після урочистого підняття Державного Прапора присутні також вшанували хвилиною мовчання подвиг усіх хто загинув за Україну, її державний суверенітет та територіальну цілісність.

«Їх героїчні подвиги, стійкість та самовідданість назавжди залишаться в нашій пам’яті та славетній історії української держави! Слава нашим сміливим та незламним воїнам! Слава Україні!» - зауважив Сергій Борзов.

У рамках заходу також відбулося делеговане покладання квіткових гірлянд до пам’ятних місць – меморіальних дошок та пам’ятників борцям за незалежність України різних часів. Зокрема, квіти поклали до скульптурної композиції Тарасу Шевченку, бюсту Михайла Грушевського та пам'ятника Симону Петлюрі.

Крім цього, здійснили покладання квіткових гірлянд до меморіальних дошок І-му Уряду Української Народної Республіки, Дмитру Марковичу, Костянтину Василенку, сотнику армії Української Народної Республіки, учаснику боротьби за незалежність Семену Якерсону та Начальній Команді Української Галицької Армії, а також до пам’ятника Січовим стрільцям та воїнам ОУН-УПА.

Квіткові композиції розмістили біля «Дерева Свободи», а також біля пам’ятника, присвяченого Небесній Сотні та Героям АТО, мультимедійної стели Небесної Сотні та загиблим Героям АТО/ООС.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92