Сьогодні, 23 лютого, до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну, в читальній залі відділу новітніх технологій, економічних і юридичних наук Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського відбувся круглий стіл «Ми б’ємося за те, чому нема ціни в усьому світі – за Батьківщину».

Захід організований Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Валентина Отамановського у співпраці з Вінницькою обласною організацією ветеранів України та Вінницькою обласною асоціацією ветеранів силових структур України.

У засіданні взяла участь наукова та творча інтелігенція Вінниччини, представники влади та громадськості, зокрема благодійних фондів і волонтерських організацій області. Модератором заходу виступив голова Вінницької обласної асоціації ветеранів силових структур України Петро Бойко.

«Наразі у влади надзвичайно багато завдань. Обласна військова адміністрація дбає про забезпечення обороноздатності області та піклується про внутрішньо переміщених осіб, які сьогодні проживають на Вінниччині. Для багатьох з нас 24 лютого минулого року розпочалось як один довгий день, коли важко відслідковувати перебіг часу: дні, тижні, місяці. Ми перебували у шоковому стані. Минає рік повномасштабного вторгнення рф в Україну. І сьогодні ми можемо з впевненістю сказати, що Україна вистояла, ні в кого не виникає жодних сумнівів стосовно того, що ми переможемо!» – зазначив заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець, звертаючись до учасників заходу.

«Сьогодні Збройні Сили України гідно виконують свою основну місію – захищають суверенітет держави. Вже не ми – ветерани, а наші діти та онуки враховуючи кращі національні військові традиції боронять українську землю від російської агресії», – відзначив голова Вінницької обласної організації ветеранів України Володимир Мазур.

Учасники круглого столу обговорили питання героїзму і мужності українського народу, Збройних Сил України у протистоянні російським загарбникам, волонтерства як одного з феноменів українського суспільства, а також висновки після року повномасштабної війни рф проти України.

За словами начальниці управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики ОВА Ольги Дернової, у більш ніж 2000 з 2036 закладів культури Вінниччини сьогодні знаходяться волонтерські центри, які щодня працюють на перемогу України.

Під час засідання круглого столу експонувались роботи відомого вінницького художника-документаліста Костянтина Ревуцького, створені у рамках авторського фотопроєкту «VINNYTSIA STRONG». Присутні мали можливість побачити світлини з Ізюма, Бахмута, а також Вінниці.

Зауважимо, що днями цей проєкт також презентували у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92