З такою ініціативою виступила громадська рада при Вінницькій обласній державній адміністрації.

Відповідно до Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» така служба спрямована на задоволення потреб особистих селянських та фермерських господарств, господарських товариств, інших сільськогосподарських підприємств усіх форм власності і господарювання, а також сільського населення у підвищенні рівня знань та вдосконаленні практичних навичок прибуткового ведення господарства.

Сьогодні, 14 червня, члени ініціативної групи відвідали Немирівську міську територіальну громаду, де зустрілись із представниками малого та середнього аграрного бізнесу, фермерами та пайовиками.

«Немирівська громада стане першою в рамках нашої ініціативи. Ініціатива передбачає створення в громадах області спеціальних служб, що дозволять полегшити сільськогосподарським виробникам здійснювати їхню безпосередню діяльність. Дорадництво передбачає консультування, адміністративні послуги, юридичну допомогу, – все, що в перспективі дозволить вдосконалити практичні навички прибуткового ведення господарства», – зазначив голова Вінницької обласної організації «Союз юристів України», заступник голови громадської ради Олексій Гончар.

Керівник Вінницького відділення українського державного фонду підтримки фермерських господарств Юрій Вельгус і заступник начальника відділу розвитку агропромислового виробництва управління агропромислового розвитку Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації Микола Заїка проконсультували присутніх стосовно державної підтримки сільськогосподарських виробників в Україні. Це не лише постійно діючі програми державної підтримки, але й грантові кошти, що не потребують повернення.

За результатами зустрічі буде підготовлено протокол і розроблено стратегію впровадження сільськогосподарської дорадчої служби в Немирівську міську територіальну громаду. Попередньо, така службу ввійде в структуру ЦНАПу.

Така ініціатива є довготривалою та охопить усі без виключення територіальні громади області.

Громадська рада при обласній військовій адміністрації залишається ефективним консультативно-дорадчим органом, який сприяє участі громадськості у формуванні та реалізації державної та регіональної політики, ефективної взаємодії влади з інститутами громадянського суспільства, здійснення громадського контролю, врахування побажань громадськості при формуванні та реалізації політики у сфері компетенції обласної військової адміністрації.

На рахунку громадської ради низка актуальних ініціатив. Зокрема, це ініціативи по підтримці особистих селянських господарств, фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів, розвитку туристичної галузі Вінниччини, в тому числі й зеленого туризму, підвищення рівня безпеки дорожнього руху та розвитку автомобільних доріг.

Діяльність громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92