Вісім років віддаляють нас від тих буремних, трагічних, і, водночас, величних подій історії становлення нашої громадянської гідності. Вісім років відстоювання державності, відновлення обороноздатності, відродження громадянського сумління та суспільного почуття любові й шанування своєї країни, своєї історії

Саме 20 лютого є знаковим днем в історії сучасної України, адже у 2014 в цей день відбулись трагічні події на Майдані Незалежності у Києві, коли рахунок загиблих цивільних громадян, які боронили нашу гідність становив 107 осіб… «Небесна Сотня»…

Вінниччина має своїх героїв, які з перших днів Революції Гідності були на Майдані у Києві, і у період 18-20 лютого 2014-го загинули від куль . Це Герої України Максим Шимко, Леонід Полянський та Валерій Брезденюк. На їх честь, а також на вічну згадку про всіх 107 українців, полеглих у лютому 2014 року на Майдані, сьогодні, 20 лютого в центрі Вінниці, на Майдані Небесної Сотні відбулися поминальні заходи та покладання квітів до пам`ятника «Дерево Свободи», який символізує шану і пам`ять вінничан про буремні події Революції Гідності, про молоді життя, що були віддані за волю і гідність українців.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, голова обласної ради Вячеслав Соколовий, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, разом із матерями та родичами наших героїв, спільно із керівниками структурних підрозділів обласної та міської влади, закладів, установ та організацій Вінниччини, із військовими Штабу ПС ЗСУ, службовцями інших військових підрозділів хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих на Майдані, поклали квіткові композиції до пам`ятника «Дерево свободи», а також делегували учасників заходу покласти квіткові гірлянди до пам`ятників Героям Майдану та героям АТО /ООС, що на Меморіалі слави.

Керівники єпархій церков Вінниччини відслужили поминальну панахиду по загиблих. Згодом учасники поминальної акції спільно із родичами Героїв поклали поминальні квіткові композиції до могил Максима Шимка у Вінниці, а також до місць вічного спокою Леоніда Полянського та Валерія Брезденюка у Жмеринці. Там же відвідали місцевий історичний музей, де влаштовано експозицію, яка розповідає про життя та останні дні Леоніда й Валерія.

Вічна пам`ять, вічна шана героям! Слава Україні!

 

            

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92