У місті Ямпіль 7 вересня панував піднесений та патріотичний настрій. Тут проходила презентація книги Анатолія Жарука, ямпільчанина, підприємця, уродженця села Тростянець. За фахом автор -  інженер-програміст але це не стало на заваді його любові до історії рідного краю та  її популяризації.

Трилогія «Нескорені Гайдамацького Яру» Анатолія Жарука присвячена національно-визвольним повстанням в часи Гайдамаччини. Перші дві частини - «Дністровська сотня» та «По Поділлю з вогнем» вже вийшли у світ окремими книгами.  Завершує  автор написання третьої, робоча назва якої «Від гайдамаки до шляхтича».

 До заходу долучились  співробітники Видавничого Дому «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський та Михайло Каменюк, відома поетеса- уродженка Ямпільщини Ніна Гнатюк , поет Станіслав Драчук, фотожурналіст і літератор Олександр Гордієвич, композитор і музикант Василь Журбенко.

Розмова про опубліковані твори  письменника продовжилася в Буші, в її історико-культурному заповіднику на подвір’ї «Стоун парку» за сприянням  подружжя одеситів - Андрія та Юлії, яким  припало до душі таке місце «сили».

До письменницького гурту долучилися товариш Анатолія Жарука, підприємець Петро Ковач, який нині займається реставрацією музею Миколи Трублаїні на Крижопільщині, багаторічний керівник  Бушанського історико-культурного комплексу Олександр Пірняк, сестра Анатолія Жарука Людмила Пірняк з чоловіком.

Учасники творчої зустрічі читали вірші.Лунала музика.А на прощання, наче віддаючи гостям козацьку честь, біля воріт  «Стоун Парку» гримнула гармата.

 Історія живе доти, доки її пам`ятають.

  

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92