Добре знаний і шанований місцевими жителями дослідник і краєзнавець Володимир Ревуцький  виніс на суд читачів свій останній творчий доробок – книгу «Сторінки забутої історії», видану коштом обласного бюджету «Видавничим Домом «Моя Вінниччина».

«На посаді голови Мурованокуриловецької райдержадміністрації Володимир Артемович Ревуцький - чесний,  принциповий і непоступливий всіляким злодіям чоловік, натерпівся горя, що на десять життів вистачить, але переміг!,- згадує голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України, директор комунальної установи «Видавничий Дім «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський, що його краєзнавець Володимир Ревуцький назвав тим чоловіком, який після усіх злих випробувань першим подав йому руку допомоги.

«Ми познайомилися, коли він, колишній голова райдержадміністрації, прийшов до мого кабінету з наміром видати книгу-історію села Сніткова, і вона побачила світ у нашій серії  «Моя Вінниччина» кілька років тому,- зазначив Вадим Вітковський.- А учора ми презентували у районному будинку культури нову книгу Ревуцького «Сторінки забутої історії», відзначену літературною премією імені Віктора Тимчука як краще видання року».

Під час презентації видання було сказано багато добрих і щирих слів про автора і про його працю - селищною головою Галиною Миколаїаною Цибульською, начальником відділу культури Валентиною Миколаївною Веклюк, краєзнавцем Василем Григоровичем Серветником, талановитою художницею Оленою Косінською, письменником Василем Юрійовичем Гарвасюком, дружиною автора Людмилою Ревуцькою.

З Вінниці автора вітали голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України, Вадим Вітковський,  відома українська поетеса, заслужений працівник культури України Валентина Буздиган (Сторожук), поетеса Жанна Дмитренко, яка передала вітання автору від обласного Центру народної творчості і від його керівника Тетяни Омелянівни Цвігун. А відомий  вінницький фотохудожник Олександр Гордієвич засвідчив подію чудовими світлинами.

Концертну програму  заходу підготували викладач музичної школи Леся Король, солістка Центру культури і дозвілля Іванна Войтова, соліст Рівненського сільського будинку культури Анатолій Дунаєвський ( який виконав авторську пісню про Снітків на слова Володимира Ревуцького).

Письменник-краєзнавець пообіцяв землякам ще не раз порадувати  їх своїми книгами з історії рідного краю.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92