Фотовиставка під такою назвою відкрилась сьогодні в фоє обласної державної адміністрації. Експозиція нараховує 60 світлин.

Мета виставки – на прикладі українського військовослужбовця розповісти історію про стійкість, мужність та вірність військовій присязі.

Звертаючись до присутніх військовослужбовців, заступник Голови ОДА Сергій Здітовецький зазначив, що сьогодні в Україні – День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни. Цей данина поваги славним синам України, які в різні часи поклали свої життя за свободу і мирне співіснування її громадян.

«З часів Другої світової війни минуло понад 75 літ… Але Україна не вийшла із пекла війни. Ніхто і ніколи не міг би уявити, що ми боронитимемо свою землю від найближчого сусіда-загарбника, з яким 75 років тому «пліч-о-пліч» йшли в атаки, визволяючи рідний край від нацистської навали. Звитяга, відданість та любов до України – на цих трьох «китах» мужності наших військових утримується сьогодні спокійне життя кожного громадянина тут, «в тилу», коли наші воїни щодня відбивають атаки бойовиків на сході країни», – зазначив Сергій Здітовецький.

За його словами, один із них, Віталій Марків, служив у батальйоні оперативного призначення імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Боронив Україну під Слов’янськом, і був незаконно засуджений італійським судом на 24 роки за звинуваченням у ніби-то причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі і його перекладача росіянина Андрія Миронова. Декілька років тривали судові засідання, в яких лунали абсолютно фантастичні і безглузді звинувачення на адресу українського воїна. Але він витримав, вистояв. 3-го листопада 2020-го року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Віталія Марківа.

Експозиція уже мандрує містами України.

Сьогодні вона у Вінниці, згодом – поїде іншими містами, що символізує єднання нації навколо ідеї мужності та непокори ворогові.

Слава Україні!

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92