Сьогодні, 7 жовтня, у конференц-залі обласної державної адміністрації відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Нагадаємо, що відповідно до Указів Президента України від 14 жовтня 2014 року № 806/2014 «Про День захисника України» та від 7 серпня 1999 року № 966/99 «Про День Українського козацтва», святкування традиційно припадає на 14 жовтня у свято Покрови Пресвятої Богородиці.

«14 жовтня – це надзвичайно важлива дата для української державності та кожного з нас. Ця дата увібрала у себе історичну пам'ять про добу Козаччини в національній історії, духовну спадщину українського козацтва, силу волі, відданість військовій справі, звитягу сучасних захисників територіальної цілісності України, демократичні традиції та віру у краще майбутнє.

Закликаю підійти до організації святкування з усією відповідальністю, залучити кращий творчий та інтелектуальний потенціал з районів та міст Вінниччини. Наша головна мета – гідне відзначення в області Дня захисника України та Дня Українського козацтва», – зазначив голова оргкомітету, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк.

«Департаментом підготовлено та погоджено зі структурними підрозділами відповідні розпорядження голови облдержадміністрації, які включають у себе комплекс меморіальних та культурно-освітніх заходів, зокрема нагородження Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради учасників антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил, військовослужбовців Збройних сил України та представників козацьких громадських організацій, проведення мистецько-освітніх та концертних програм», – відзначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Окрім того, у рамках відзначення в області Дня захисника України, на базі Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни відбудеться черговий тематично-оздоровчий семінар для голів (заступників голів) районних (міських) організацій учасників антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил.

Усі заходи з відзначення на Вінниччині Дня захисника України та Дня Українського козацтва будуть широко висвітлюватися у засобах масової інформації області.

  

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92