24  квітня  у Вінниці  проходив  круглий стіл на тему:  « Основні напрямки реформи  регіональної політики місцевого самоврядування в Україні».

На запрошення організаторів – Вінницької обласної ради організації ветеранів України  -   у заході взяв участь народний депутат  України Сергій Кудлаєнко.

Учасники круглого столу наголосили, що децентралізація має серйозні досягнення, позитивно сприймається на місцях, люди готові працювати, брати відповідальність, залучати інвестиції та розвивати території.

Вони висловили переконання, що з боку держави має надаватися підтримка громадам, які об’єднались і схвильовані долею «слабких» сіл, які ще не приєднались до ОТГ.  

Сергій Кудлаєнко наголосив, що станом на сьогодні громади, що об’єдналися вже мають успіхи, готові ділитись досвідом і розвивати свої території. «Нам  необхідно посилювати позитивні практики децентралізації та поширювати їх. Швидке реагування на виклики в процесі реформи та законодавча підтримка створення спроможних територіальних громад є  головною умовою впевненого розвитку місцевого самоврядування в Україні», – підкреслив народний депутат України.

Активістів з районів цікавив подальший розвиток організацій, взаємодія із новою владою громад, перспективи і плани реформ, участь громади в житті своїх територій.

В  ході  круглого столу ветерани обговорили питання правового статусу депутатів місцевих рад, на прикладі ряду ОТГ розглянули переваги та недоліки об’єднання громад  та прийняли відповідне звернення. 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92