На початку засідання голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко виголосила слова подяки директорці Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталі Заболотній за співпрацю з Вінницькою обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги та вручила Подяку за підтримку у створенні Науково-методичного центру освіти для сталого розвитку.
У ході заходу учасники обговорили низку проблемних соціально-екологічних, економічних аспектів та сформували пропозиції щодо повної ліквідації Джуринського отрутомогильника відповідно до чинного законодавства України.
Для довідки: Джуринський отрутомогильник – найбільший у Європі отрутомогильник токсичних і непридатних до використання пестицидів та отруйних речовин. Зазначений об’єкт знаходиться в четвертій категорії Чорнобильської зони у Шаргородському районі поблизу с. Джурин, площею 4,2 га, на території якого зберігається понад 2000 тонн непридатних і заборонених для використання пестицидів.
Зволікання із вирішенням цієї проблеми створює реальну загрозу для забруднення довкілля високотоксичними речовинами, веде до екологічної катастрофи та ставить під загрозу життя і здоров’я мешканців не тільки Вінницької області.