Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Вінниці, офісне приміщення ВГО «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця», в якому надаються послуги консультування молоді та дітям з інвалідністю. Ці послуги надаються в рамках пілотного проекту з використанням механізму соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів.

Гості відзначили багато позитивних досягнень Вінницької області в сфері надання послуг «Механізм соціального замовлення має багато своїх переваг у порівнянні з іншими способами надання соціальних послуг. В Умані ще не впроваджено соціальне замовлення, у зв’язку з відсутністю активних громадських організацій, але ми обов’язково впровадимо цей механізм», зазначила начальник управління.

Варто зазначити, що ще недавно представники Департаменту відвідували м. Умань, вивчаючи досвід колег з питань надання соціальних послуг населенню та здійснення молодіжної політики, а сьогодні Департамент є прикладом впровадження інноваційних форм роботи у сфері надання соціальних послуг.