З привітальним словом до учасників заходу звернулася Наталя Заболотна, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації: «Насильство в сім’ї є однією з найбільш гострих соціальних проблем загалом в Україні, та в області зокрема, від якої страждають як жінки, діти так і чоловіки. Тому подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль державних органів, установ та  громадських організацій».

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, що відповідають за реалізацію державної політики у сфері попередження насильства в сім’ї, Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, а також представники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, закладів охорони здоров’я області.

Під час тренінгу учасники та учасниці ознайомлюються із дієвими шляхами здійснення профілактики гендерно зумовленого насильства, алгоритмами дій щодо реагування на випадки такого насильства, засадами міжнародного та національного законодавства щодо попередження насильства в сім’ї, а також ефективними механізмами взаємодії органів та установ, які здійснюють заходи із попередження насильства в сім’ї.

 

 

Довідка:

У Вінницькій області з 25 листопада по 10 грудня 2017 року триває  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». В рамках цієї акції проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем, зокрема, насильства в сім’ї, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до такого насильства.

Кожна п'ята жінка в Україні хоча б  раз у житті зазнавала фізичного або сексуального насильства. Наслідки насильства для економіки країни сягають за модельними розрахунками дослідників $208 млн на рік, згідно з дослідженням Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Протягом  9 місяців 2017 року у Вінницькій області зафіксовано 6385 звернень щодо насильства в сім’ї, з них: 5672 - від жінок, 65 - від дітей, 648 - від чоловіків.