"Я відчуваю від вас дуже велику лідерську енергію. Я можу багато говорити про молодіжну політику, тому що я є фанатом. Тому хочу вас заохотити,ви не боялись, а проявляли ініціативу та реалізовували заходи в кооперації з владою", зазначив пан Адам
Після цікавої розмови вирушили до Центру волонтерства. Один із засновників Центру - Міхал Браун розповів про історію створення установи та розповів про її діяльність. Крім того, Barbara Zamożniewicz, радниця Маршалка Адама Ярубаса з питань молоді, відзначила основні аспекти співпраці молодіжних організацій з владою.
День продовжився зустріччю зі сьвєнтокшиськими скаутами, в рамках якої учасники з України дізнались багато цікавої інформації про харцерів, а польські друзі побачили, чим відрізняються наші скаути. У теплій атмосфері переглянули декілька відеороликів найяскравіших заходів обох організацій. 
Виснажені та стомлені, але надзвичайно задоволені учасники пішли відпочивати і готуватись до наступного, ще більш насиченого новими враженнями дня.
Візит делегації вінницьких активістів відбувається завдяки попереднім домовленостям між головою Вінницька обласна державна адміністрація Валерій Коровій та Маршалком Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego Adam Jarubas, а також Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА та Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.