«Необхідно передбачити активні і послідовні заходи, орієнтовані на жінок і чоловіків з усіх прошарків суспільства, з метою ліквідації дискримінаційних стереотипів і патріархальних уявлень про роль і обов’язки жінок і чоловіків в сім’ї та в суспільстві, а також посилення позитивного, а не стереотипного уявлення про жінок у всіх сферах», - зауважила Анжела Кіль, заступник начальника відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації

 Із результатами впровадження в області у 2017 році проекту «Гендерне бюджетування в Україні» в галузі охорони здоров’я учасників засідання ознайомив Віктор Квят, начальник управління фінансів соціально-культурної сфери та місцевих органів влади Департаменту фінансів. Він виступив із пропозиціями  стосовно  перспектив поширення позитивних напрацювань цього проекту в області.

Крім того, учасники міжвідомчої ради розглянули механізми щодо співпраці центрів зайнятості з роботодавцями, щодо розміщення реклами поза межами населених пунктів.

З метою підготовки та ефективного проведення інформаційно-просвітницьких кампаній щодо попередження гендерного насильства та жорстокого поводження з дітьми на засіданні ради учасники  опрацювали проекти Плану заходів до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства і Плану заходів з підготовки та проведення Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства» у Вінницькій області в 2017 році.

В результаті засідання визначено основні напрямки подальшої спільної роботи у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та запобігання гендерному насильству.

 Довідка. 

До уваги! 

У Вінницькій області за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації функціонує «Лінія довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі.

У разі необхідності телефонуйте за номером: 0 800 75 04 75