11 жовтня 2023 року  відбулось виїзне засідання робочої групи з питань протидії торгівлі людьми обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Представники суб’єктів взаємодії на рівні області мали можливість одночасно вирішити низку питань:

  • відвідати заклади розміщення осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах у наслідок торгівлі людьми та гендерно зумовленого насильства, які створені у Вінницькій області. Зокрема ознайомилися з умовами перебування постраждалих осіб у відділеннях КЗ «Обласний комплексний центр надання соціальних послуг» та КУ «Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради;
  • обговорити організаційні питання реалізації плану заходів до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначатиметься 18 жовтня;
  • узгодити ключові моменти проведення Форуму «Вінниччина без торгівлі людьми», що стосуються інформаційного наповнення та технічного забезпечення.
  • обмінятись досвідом роботи з особами, постраждалими від торгівлі людьми, а також проблематикою ідентифікації злочинів даної категорії та притягнення до відповідальності злочинців.

Окрім насиченого робочого графіку учасники виїзного засідання мали чудову нагоду ознайомитися з перлинами безцінної культурної спадщини Тульчинської громади та почути натхненні і захоплюючі розповіді місцевих гідів, які є її щирими поціновувачами, дбайливими охоронцями та примножувачами.

Окрема подяка заступнику Тульчинського міського голови Поваляєвій Аллі Анатоліївні та керівнику КУ «Центр надання соціальних послуг» - Рупіній Любові Семенівні за гостинність, безмежну любов до рідного краю, невтомну турботу про людей, активну роботу з розбудови громади, збереження і примноження її історичних цінностей.