23 та 24 вересня у м. Вінниця відбувся тренінг із національно-патріотичного виховання «Семінар для виховників – Вінниця», організаторами якого виступили Всеукраїнська організація «Спілка української молоді в Україні» спільно з Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

 «Метою тренінгу є підготовка виховників таким чином, щоб вони могли самостійно працювати з дітьми та молоддю у напрямку національно-патріотичного виховання за методикою видатного українського педагога Григорія Ващенка, - розповідає Павло Євтушок, перший заступник голови Всеукраїнської організації «Спілка української молоді в Україні». – Саме для наших потреб Г. Ващенко написав свою відому працю «Виховний ідеал», за допомогою якої ми виховуємо дітей та юнацтво в дусі служіння Богові та Україні»

У заході взяли участь 45 представників з різних областей України. Серед них: вчителі-педагоги, які працюють у школах, та волонтери, які працюють з дітьми та молоддю у напрямку національно-патріотичного виховання.

«Семінар для виховників є дуже важливою складовою як молодіжної політики, так і розвитку національно-патріотичного виховання. Цей захід проводить надзвичайно відома в історії України організація - Спілка Української Молоді, що є надзвичайно сильною в країнах діаспори, і має сильні представництва в кількох областях України, – розповідає Максим Студілко, заступник начальника управління молодіжної політики та оздоровлення – начальник відділу молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. - Ми сподіваємось, що в учасників з Вінницької області, які пройдуть тренінг, з’явиться мотивація по створенню осередку СУМ  в нашій області. Зі своєї сторони Департамент соціальної та молодіжної політики максимально буде сприяти створенню цього осередку та його розбудові»

Цікавим елементом тренінгу було ознайомлення із «інтеграційними танцями», що представляють собою ігрові та розважальні комплекси, які мають на меті формування цілісного колективу.

"Проведення тренінгів з національно-патріотичного виховання є особливо актуальним сьогодні, враховуючи сучасні етапи державотворення та події на сході України. Цікавим був той факт, що серед учасників були також ветерани АТО, які ділились власним досвідом та прикладом, про те, наскільки є важливим вищий прояв патріотизму. Для себе дуже багато із цього почерпнув, – ділиться враженнями учасник тренінгу Юрій Заруцький»

Четвертий і заключний тренінг з національно-патріотичного виховання відбудеться в м. Києві.