Майже сто дітей, батьки яких захищали Україну від збройної агресії російської федерації, повернулися до України після двотижневого відпочинку у Лодзькому воєводстві. Це стало можливим завдяки домовленостям Вінницької обласної військової адміністрації із польськими друзями.

 Діти українських захисників проживали у містечку Dobieszkow, що неподалік польського міста Лодзь. Там вони поглиблювали знання з англійської та польської, брали участь у заходах освітнього та спортивно-розважального характеру. Програмою перебування у Польщі серед іншого передбачено відвідування міста Лодзь та термальних басейнів в Унеюві.

 До складу групи як супровід входили професійні психологи та педагоги. Усі витрати, пов’язані із відпочинком дітлахів наших захисників, взяла на себе польська сторона. Транспорт для перевезення дітей до Польщі забезпечила Вінницька облвійськадміністрація.

 Вдячні польському народу за допомогу і підтримку у непростий для України час! Вдячні усім, хто допомагає нашим дітям відволіктись від реалій війни та стати трішки щасливішими!