Діти отримали незабутні враження та ближче познайомились з культурою середньовічної Польщі, зокрема відвідали Хенцинський замок, де дізнались про історію самого замку, визначних постатей польської історії та королівський замок в Сандомежі. Мали екскурсію до  рицарського залу, де юнаки приміряли рицарські обладунки, а дівчата – королівські наряди. Завітали в  Centrum Nauki Leonardo Da Vinci, де мали можливість наочно познайомитись як працює людський організм, завдяки сучасним експозиціям та винаходам відомого вченого та винахідника.  Оглянули середньовічне поселення під відкритим небом,в якому познайомились з побутом містечка та діяльністю ремісників,а також отримали можливість пограти в середньовічні ігри та власноруч  зробити сувеніри на пам’ять.

   Неймовірне захоплення принесло дітям відвідування басейну та аквапарку, а також можливість перевірити вправність та фізичну витривалість в канатному парку.

   Окремою сторінкою візиту стала зустріч дітей з маршаликом Сьвєнтокшиського воєводства Адамом Ярубасом та президентом м. Кельце Войцехом Любавським, під час якої діти мали змогу вільно поспілкуватись, поділитись враженнями та отримати гарні подарунки на згадку.

   Діти висловили бажання ще не раз повернутися до Польщі, поспілкуватися з однолітками та відвідати інші історичні місця.

   Дякуємо Валерію Коровію за подібні ініціативи, які приносять моменти радості та захоплення дітлахам Вінниччини.