Валерій Коровій, зокрема, завітав до  будинку-інтернату  геріатричного профілю для пристарілих, де  на сьогоднішній день   проживають  230 підопічних. Всі вони  перебувають на повному державному забезпеченні.

«Наші підопічні повністю забезпечені кваліфікованим обслуговуванням та належним доглядом, який надають 172 працівники будинку-інтернату»,- запевняє директор будинку-інтернату Олександр Колкевич.- «Найчисельніший виробничий підрозділ - це 80 молодших медичних працівників, з яких 57 цілодобово опікуються важкохворими, прикутими до ліжка підопічними, медичне обслуговування забезпечують 3 висококваліфікованих лікаря та 14 медичних сестер».

Валерій Коровій поспілкувався з медичним персоналом, оглянув житлові кімнати, їдальню, приміщення, переобладнане під церковні  богослужіння, а також звернув увагу на нові металопластикові віконні та дверні блоки, заміна яких була завершена в цьому році. Поцікавився голова ОДА і питаннями енергозбереження в закладі.

«Загалом, я задоволений побаченим,- зазначив очільник області,- Хотілося пересвідчитись,що заклад нормально функціонує. Ми сьогодні домовились про підготовку програми розвитку закладу на найближчі 3-5 років, щоб надати йому нового сучасного вигляду. Обласна влада максимально сприятиме його удосконаленню, в тому числі, спрямовуючи додаткові матеріальні ресурси».

Відповідно до програми поїздки, очільник області відвідав  Тиврівський ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки. Директор ліцею Андрій Подзігун ознайомив гостей із роботою навчального закладу.

Тиврівський ліцей-інтернат був заснований у серпні 1993 року з ініціативи державної обласної адміністрації, обласної ради, управління освіти і науки облдержадміністрації, районного відділу освіти, при підтримці районної державної адміністрації та районної ради.

 Основною метою діяльності закладу є розвиток профільного навчання для учнів сільської місцевості Вінницької області. Відтак, у ліцеї функціонують  чотири  факультети:   фізико-математичний, гуманітарний, філологічний  та

 природничий. За останні 5 років у Тиврівському ліцеї навчалися учні з 12 районів Вінницької області та міста Вінниці.

Навчання в ліцеї здійснюється з 7 класу, учні навчаються за профілями з 8 по                       11 класи. На даний час в ліцеї здобувають поглиблені знання понад 280 учнів.

У 2017 році учнями Тиврівського ліцею здобуто 20 призових місць у  ІІІ етапі Всеукраїнських предметних олімпіад, з яких три перших місця з математики, інформаційних технологій, української мови і літератури та 8 призових місць у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт учнів-членів Вінницького територіального відділення МАН. Двоє учнів одержали дипломи учасників у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідних робіт Малої академії наук України у м.Києві. Учень 4 курсу фізико-математичного факультету Проданець Віктор став чемпіоном України по розв’язуванню логічних математичних задач, нагороджений Золотою медаллю в категорії «Старшокласники» та нагороджений Срібною медаллю в категорії «Викладачі, вчителі», що становить абсолютний ІІ результат в Україні.

Голова ОДА був приємно вражений роботою ліцейної відеостудії – ліцеїсти вели репортаж про візит гостей, а наприкінці зустрічі запросили усіх до студії, де продемонстрували готовий відеосюжет.

Валерій Коровій також оглянув могилу – курган брацлавського полковника  Данила Нечая у  с. Черемошне -  пам’ятку історії України національного значення українському військовому діячеві,  герою національно-визвольної боротьби українського народу в 1648—1657 рр., соратнику Б. Хмельницького.

Підсумовуючи результати поїздки до Тиврівського району, Валерій Коровій зазначив: «Під час зустрічі у школі-ліцеї поглибленої підготовки в галузі науки мені хотілося почути думку прогресивних викладачів на предмет  створення базових опорних шкіл. Чесно кажучи, я у великому захопленні від цього навчального закладу, від атмосфери, яка там панує».

Щодо могили – кургану брацлавського полковника  Данила Нечая, голова ОДА висловив надію, що вже до кінця поточного року буде впорядковано курган та проведено ряд  відновлювальних робіт.

«Я бачу можливість вирішення комплексного проекту щодо увіковічення пам’яті про Данила Нечая, я вже дав відповідне доручення з цього питання»,- зазначив Валерій Коровій.