Однією з важливих передумов покращення якості надання соціальних послуг є підготовка кваліфікованих спеціалістів, які працюють або працюватимуть з людьми з різними формами інвалідності!
Саме тому Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА спільно з Кафедра психології та соціальної роботи ВДПУ проведено online - семінар на тему: «Особливості соціальної роботи з особами з інвалідністю. Виклики та досягнення. Реалії та перспективи», в якому взяли участь близько 100 студентів, які навчаються за спеціальністю "Психологія та Соціальна робота".
Спікерами заходу виступили спеціалісти Департаменту Anatoliy Kaletnik та Людмила Кушнір, завідувачка кафедри психології та соціальної роботи @Ольга Паламарчук, голова громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» Lyudmila Netskina, голова громадської організації «Група активної реабілітації», співзасновник соціального підприємства «ІнваФішки» Віталій Пчолкін (Vitalii Pcholkin) та голова громадської організації «Паросток» Iryna Sarancha.
Під час online-семінару були обговорені такі питання:
 Особливості соціальної роботи з людьми з інвалідністю. Доступність до послуг для людей з різними формами інвалідності (порушення слуху, зору, опорно-рухового апарату, ментальні порушення);
 Етапи побудови діалогу та взаємодії. Залучення осіб з інвалідністю до активного способу життя;
 Навики спілкування з особами з інвалідністю. Етика у роботі з людьми з інвалідністю.
 Створення комфортного середовища для побуту, особистої та професійної реалізації осіб з інвалідністю. Представлення проекту та сайту соціального підприємництва «Інвафішки». Основні досягнення проекту;
 Особливості підготовки спеціалістів за напрямком «соціальна робота». Виклики сьогодення;
 Соціальне замовлення з надання послуги соціального консультування студентам з інвалідністю.
Наприкінці семінару майбутні спеціалісти мали змогу задати актуальні питання спікерами щодо особливостей та проблемних питань у роботі з людьми з різними формами інвалідності та отримати вичерпну відповідь щодо шляхів подолання перешкод у створенні комфортного та доступного середовища.