Метою семінару-тренінгу є налагодження конструктивної взаємодії між суб’єктами національно-патріотичного виховання, для ефективної реалізації політики національно-патріотичного виховання.

Учасниками заходу є представники обласних, місцевих центрів національно-патріотичного виховання, представники структурних підрозділів із питань молоді та спорту обласних державних адміністрацій, які відповідальні за розвиток національно-патріотичного виховання у відповідному регіоні.

Відкрила захід із мотивуючим спічем заступниця міністра молоді та спорту України Попатенко Марина, яка наголосила на важливості міжсекторальної взаємодії та співпраці у сфері національно-патріотичного виховання.

Під час семінару-тренінгу учасникам вдалось обговорити питання важливості декомунізації та напрямки розвитку в галузі національно-патріотичного виховання, напрацювати стандарти проведення заходів національно-патріотичного виховання, застосувати набуті знання під час практичних тренінгів для фахівців даної сфери.

Учасники заходу також активно обговорювали реалізацію заходів в рамках обласних програм національно-патріотичного виховання та Концепцію державної програми, а заступниця директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Ірина Коцюбівська та головний спеціаліст профільного відділу Микола Стінянський поділилися досвідом ефективного функціонування Координаційної ради при Вінницькій облдержадміністрації.

Активну участь у роботі семінару, а особливо щодо ролі молодіжних центрів в розвитку національно-патріотичного виховання в регіонах взяв Шмігленко Сергій Іванович – В.о директора ВОМЦ «Квадрат» та профільний відділ закладу.

Окрім освітньої та практичної частини, учасники заходу також провели активне дозвілля граючи в інтелектуальну гру «Світ громад» та відвідали визначні місця на Вінниччині.