Сьогодні, 20 березня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» щодо презентації чергового соціального проекту «Право на любов».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

Проект має на меті підвищити компетентність батьків та законних представників в питаннях статевого виховання й репродуктивного здоров’я дітей та молоді з інтелектуальними порушеннями.

«Наша основна мета полягає у тому, щоб в доступній формі донести до осіб з різними інтелектуальними порушеннями, їх батьків чи осіб, які їх заміщують, знання щодо актуальних питань статевого виховання та поліпшення репродуктивного здоров’я, надати підтримку в створенні умов для реалізації репродуктивних прав, сприяти рівноправному доступу людей з інтелектуальними порушеннями до послуг щодо збереження репродуктивного здоров'я та ведення здорового способу життя», – розповідає заступник голови ради «Асоціації захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» Наталія Головко.

«Саме з надання професійного консультування особам з інвалідністю та соціальної профілактики розпочинається розбудова інклюзивного середовища не лише на Вінниччині, але й в Україні в цілому», – переконаний начальник управління правового забезпечення та соціального обслуговування Департаменту соціальної та молодіжної політики Сергій Шмігленко.

«Право на любов» буде реалізовуватися спільно з Вінницьким обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», Вінницьким обласним центром планування сім'ї та медико-генетичного консультування, Стрижавським дитячим будинком-інтернатом ІІ профілю, Вінницьким національним медичним університетом ім. М. Пирогова та Вінницьким соціально-економічним інститутом Університету «Україна».

Нагадаємо, що громадська організація «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.