У ході наради було заслухано райони якими з січня місяця 2019 року не призначено жодної справи, звернення яких надійшло після 01.01.2019 року та не подано жодного реєстру до Мінсоцполітики для відкриття облікових записів та райони у яких низький відсоток призначених субсидій.
Директором департаменту було також поінформовано про прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року №62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» якою передбачено що Головним розпорядником коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінсоцполітики .
Всі домогосподарства, яким призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.
Поставлена задача «Вчасно призначати житлові субсидії у встановлені законодавством терміни для своєчасного отримання громадянами грошових виплати та провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та з уповноваженими особами селищних та сільських рад щодо змін передбачених вище зазначеною постановою» та в подальшому щоп’ятниці проводити такі наради.
Людмила Петришена