Під час вступного слова директорка Департаменту Natalia Zabolotnaзазначила, що конкурс з визначення проектів (заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році, проводиться відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка». 
Так, на конкурс було подано 2 конкурсні пропозиції, а саме: проект «Психологічно-реабілітаційний табір вихідного дня для учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих» від громадської організації «Спілка учасників АТО м. Хмільника та Хмільницького району» та проект «Психосоціальна реабілітація та соціальна адаптація демобілізованих військовослужбовців, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції» від громадської організації «Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів». 
Під час засідання розглядались надані конкурсні пропозиції та проводилося їх оцінювання на відповідність вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка».
Також, представники вищезазначених інститутів громадянського суспільства провели відкритий захист проектів, де акцентували увагу членів конкурсної комісії на актуальності реалізації саме їх проектних пропозицій.
Під час відкритого захисту проектів члени конкурсної комісії з визначення проектів (заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету, мали можливість почути відповіді на питання щодо реалізації та впровадження конкурсних проектів.
За результатами проведеного засідання конкурсна комісія провела індивідуальну оцінку конкурсних пропозицій та склали відповідний рейтинг.
Рішення щодо визначення переможців проектів (заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету, буде прийняте на черговому засіданні комісії.