В приміщені Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації відбувся прес-брифінг щодо створення умов доступності для незрячих та слабозрячих людей шляхом встановлення системи звукової навігації для пошуку таких локацій, як двері будівлі, двері громадського транспорту, світлофори.
Розробка системи звукової навігації немає аналогів в Україні. Важливо, що система працює автоматично, по факту наближення користувача. В якості активатора маяка використовується спеціальний невеликий пульт або будь який смартфон на платформі Android, на який встановлюється спеціальна безкоштовна програма. У разі збільшення замовлення на такі системи розробник готовий ліцензувати виробництво на базі Вінницького учбово-виробничому підприємстві УТОС.
«Наше спільне завдання зробити Вінниччину доступною для людей , які мають різного роду порушення або втрати зору. Ми готові ініціювати внесення змін до обласної Комплексної програми соціального захисту населення у Вінницькі області, щоб передбачити кошти на встановлення звукових маяків над вхідними зонами усіх соціально важливих будівель, які перебувають у обласній комунальній власності, зокрема, лікарень, театрів, структурних підрозділів облдержадміністрації та інших» – зазначила Natalia Zabolotna.
«Впровадження система звукової навігації має важливе соціальне значення для незрячих та слабозрячих людей області. Крім того, ця система не заважатиме іншим, адже звукові сигнали, що встановлюються на світлофорах видають постійно звуки і часто заважають людям, які проживають поруч» – відзначив Костянтин Ільницький 
Після завершення прес-брифінгу учасники заходу мали змогу перевірити роботу звукового маяка, який виробник установив безкоштовно при вході в адміністративну будівлю «Книжка».