На центральній площі міста зібралися представники місцевих органів виконавчої влади та студентська молодь. 
«На жаль, торгівля людьми існує в сучасному світі. І набирає загрозливих масштабів. Тому ми повинні якомога більше говорити про цю проблему, про її актуальність щоб в подальшому упередити можливість людей потрапляти в ситуацію торгівлі людьми» - зазначив Олександр Мельник, заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.
Щодо необхідності створення дієвого механізму захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, в українських судах, говорила в своєму виступі Наталія Гурковська, регіональний координатор взаємодії із громадськістю Уповноваженої ВРУ з прав людини у Вінницькій області.
«На жаль, сьогодні в Україні торгівля людьми стоїть на третьому місці після незаконної торгівлі наркотиками та зброєю. В структурі Національної поліції функціонує підрозділ для боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми» - відзначила Людмила Клименко, старший оперуповноважений управління по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області, майора поліції.
Заклики щодо попередження торгівлі людьми та поширення інформації про цей злочин також озвучили Олена Стоялова, директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Лариса Шевчук, начальник відділу організації профорієнтації Вінницького обласного центру зайнятості, Алла Студілко, голова правління Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії», Наталія Козлова, президентка неурядової громадської організації «Прогресивні жінки», Natalia Zabolotna, директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики облдерадміністрації.
Після виступів спікерів була сформована колона людей в темному одязі, які символізували осіб, які потрапили в ситуацію торгівлі людьми і не можуть вирватись з неї. Ця колона пройшла центральною вулицею міста – вул. Соборною. По обидва боки колони волонтери роздавали інформаційні листівки та відповідали на запитання перехожих.
Акція була проведена під патронатом Міністерства соціальної політики України, за підтримки Представництва неурядової громадської організації А21, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної організації з міграції. 
Сучасне рабство – це міжнародний злочин, який вражає усі нації, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Істина полягає в тому, що без усвідомлення проблеми, її важко подолати. 
Після вуличної акції, у галереї «Інтершик», креативний простір «Артинов», відбулося представлення флеш-театру «Ланцюг злочинних дій» у виконанні учасників незалежного театру-студії «Птаха» та народного театру-студії «Сьоме небо» Вінницького національного медичного університету ім.М.Пирогова, а також перфоманс «Павутиння злочину».