Відповідно до цих змін, до кінця поточного року на міжміських внтурішньообласних маршрутах зберігається стара система компенсації перевізникам за три пільгових категорії осіб. Йдеться про дітей з багатодітних сімей, учасників бойових дій, інвалідів війни.

Тобто учасники бойових дій, діти з багатодітних сімей та інваліди війни у Вінницькій області як користувались пільгами, так і продовжуватимуть користуватися.
Компенсувати за це будуть за рахунок коштів обласного бюджету.
А усі розмови про якійсь рішення щодо припинення пільгового перевезення в області з 1 липня ніщо інше, як порушення законодавства та маніпуляція.

Також Наталя Заболотна додала, що головою адміністрації Валерій Коровій відповідно до прийнятих ним змін від 11.06.2018 №480 рекомендовано органам місцевого самоврядування області, у разі прийняття рішення про надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, збільшувати кількість поїздок та розміру суми щомісячної готівкової виплати для осіб, які відповідно до законів України мають право на пільги з оплати проїзду транспортом загального користування на міжміських маршрутах 
загального користування.