У нараді взяли участь директори департаментів та управлінь облдержадміністрації, голови обласних ветеранських громадських організацій, представники Національної поліції, обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, представники громадськості.
«Друга світова війна пройшла через життя кожної української родини і є складовою історичної пам’яті українського суспільства. А відповідний Указ Президента щодо відзначення у 2018 році Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні підтверджує історичну правду, продовжує традицію в українській державі та надає додаткову можливість визначити справедливе місце та роль українців у цій війні», – переконаний Олександр Крученюк.
Відзначення в області свята перемоги буде включати у себе низку різноманітних заходів, зокрема: проведення акції «Перша хвилина миру», зустрічі керівників області та міста з ветеранами Другої світової війни, активістами ветеранського руху, учасниками АТО в обласному клінічному госпіталі ветеранів війни, мітинг-реквієм та покладання квітів та вінків до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні й воїнам АТО на Європейській площі міста, вручення Почесних грамот облдержадміністрації та обласної Ради.
У всіх куточках міста Вінниці та районах області в цей день пройдуть тематичні концертні програми та цікаві різноманітні зустрічі.