В області триває процес оновлення (актуалізації) Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року та формування Плану заходів з її реалізації на період 2024-2027рр.

08.02.2024 року під головуванням заступників Начальника обласної військової адміністрації Сергія Здітовецького та Андрія Кавунця відбулася нарада з питань актуалізації в умовах воєнного стану оперативних цілей розвитку агропромислового виробництва в Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року.    

Участь у нараді взяли представники аграрних громадських організацій,  аграрної науки, аграрного бізнесу, сільськогосподарської дорадчої та проектної діяльності в області.

Щодо основних тенденцій розвитку агропромислового комплексу Вінницької області в сучасних умовах інформував директор Департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації Олег Сідоров. Більш детально по питаннях актуалізації Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року та формування Плану заходів з її реалізації розповів директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької обласної військової адміністрації Ігор Цехановський. Директор Агенції регіонального розвитку Вінницької області Наталія Гижко зупинилася на проведених дослідженнях щодо формування в області Smart-спеціалізації.

Під час проведення заходу відбулася плідна та конструктивна розмова. Всі присутні мали змогу висловити своє бачення оперативних цілей розвитку агропромислового комплексу області та формування завдань для їх досягнення. Маємо отримати оновлене розуміння регіональної аграрної політики, з фокусом на відновлення та розвиток перспективних галузей агропромислового виробництва з врахуванням поглиблення євроінтеграційних процесів в країні. 

Наразі триває збір пропозицій щодо оновлення (актуалізації) Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року та формування Плану заходів з її реалізації на період 2024-2027рр.

Пропозиції стосовно визначення цілей розвитку агропромислового комплексу Вінниччини та Плану заходів з їх реалізації чекаємо на електронну адресу Департаменту dep_Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..