Директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Сідоров взяв участь у онлайн-тренінгу «Органіка, актуальність, сертифікація, сьогодення», який організований Міжнародним сільськогосподарським кластером "Дністер" спільно з Департаментом агропромислового розвитку Вінницької ОВА в рамках проєкту «U-CUP-AGRO: Українська кластерна платформа оновлення».

В заході, також взяли участь керівники та спеціалісти агропідприємств, представники місцевої влади та наукових установ.

У своєму вітальному слові Олег Сідоров акцентував увагу на тому, що одним із стратегічних напрямків розвитку аграрного сектору Вінниччини визначено органічне виробництво сільськогосподарської продукції.

«Саме виробництво органічної продукції може стати основним фундаментом для подальшого розвитку малого і середнього бізнесу на перспективу, адже попит на таку продукцію в світі є і зростає….

Органічне землеробство має унікальний потенціал, а світові тренди розвитку сільського господарства підтверджують, що майбутнє саме за біотехнологіями.

Перспективи Вінниччини, як великої аграрної області, в цьому напрямку просто неймовірні».

Під час тренінгу були розглянуті наступні теми: органічне виробництво: від термінів до реалій; екологічні аспекти органічного виробництва та переробки: від сівозміни до впливу на довкілля; сертифікація органічного виробництва в Україні: вимоги, процес та організація; ринок органічної продукції в Україні: перспективи та місце на світовій арені.