Фахівці Департаменту агропромислового розвитку взяли участь в онлайн тренінгу на тему «Експорт, підтримка продовольчої безпеки світу (розвиток малого та середнього агропідприємництва)», який проводився в рамках проекту «U-CUP-AGRO: Українська кластерна платформа оновлення», який стартував у Вінницькій області. Локальним партнером з його виконання є ГС «Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер» при підтримці Департаменту агропромислового розвитку ОВА.

«Одним з проблемних питань, яке все більше турбує аграріїв – це реалізація вирощеного урожаю. Адже від цього буде залежати як буде функціонувати аграрний бізнес у наступні роки. Тема сьогоднішнього тренінгу стосується безпосередньо експорту, тобто можливості відкриття нових шляхів реалізації сільськогосподарської продукції. Вона є надзвичайно актуальною», - акцентувала у своєму вітальному слові до учасників тренінгу заступник директора Департаменту Валентина Кирилюк.

 Експерт з закупівлі та експорту сільськогосподарської продукції Юрій Кравчук висвітлив ключові фактори успішного експорту сільськогосподарської продукції: від підготовки до реалізації. Він також акцентував увагу учасників тренінгу на ефективному укладанні міжнародних контрактів, вимогах до якості збирання та зберігання зерна, ціноутворення, ризик-менеджменті та валютних розрахунках в міжнародній торгівлі, оптимізації логістики для підвищення маржинальності при збуті сільськогосподарської продукції.