Під головуванням директора Департаменту Олега Сідорова, за участі фахівців Департаменту, представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та Вінницької філії ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» в Департаменті відбулось засідання регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві.

Члени комісії ознайомились з матеріалами, поданими ПрАТ «ПК «Поділля» с. Яланець Тульчинського району та ПрАТ «ПК «Поділля» с. Дзигівка Могилів-Подільського району -  господарства спеціалізуються на вирощуванні голштинської породи великої рогатої худоби та претендують на присвоєння статусів племінних репродукторів.

За результатами розгляду документів прийнято рішення про направлення відповідних матеріалів на розгляд експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

Для довідки: в області працює 46 суб’єктів племінної справи у тваринництві, в тому числі 18 племінних заводів (17 по розведенню великої рогатої худоби, 1 по розведенню свиней) та 23 племінних репродуктора (20 по розведенню великої рогатої худоби, 2 по розведенню свиней, 1 з рибництва), та  5 підприємств по племінній справі у тваринництві.