Проведено засідання регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві.

Засідання відбулось під головуванням директора Департаменту Олега Сідорова, за участі фахівців Департаменту, представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та Вінницької філії ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин».

Члени комісії ознайомились з матеріалами, поданими ТОВ «Рибне господарство «Меркурій» Вінницького району для отримання відповідного статусу суб’єкта племінної справи у тваринництві.  Підприємство спеціалізується на вирощуванні антонівсько-зозуленецького внутрішньопородного типу української рамчастої породи коропа.

За результатами розгляду матеріалів прийнято рішення про направлення відповідних матеріалів на розгляд експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Для довідки: в області працює 49 суб’єктів племінної справи у тваринництві, в тому числі 19 племінних заводів (18 по розведенню великої рогатої худоби, 1 по розведенню свиней) та 25 племінних репродукторів (22 по розведенню великої рогатої худоби, 2 по свинях, 1 з рибництва), а також 5 підприємств по племінній справі у тваринництві.