28 березня директор Департаменту Олег СІДОРОВ взяв участь в презентації інноваційно-дослідницького центру  «БІЗНЕС-ПАРК»  та круглому столі «Бізнес в умовах війни та його роль у післявоєнній відбудові України: управлінські та правові аспекти», що проходили у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського.

В своєму виступі під час круглого столу він наголосив, що в умовах воєнного стану, агропромислове виробництво залишається однією з небагатьох галузей, які забезпечують стабільну роботу та сталість економіки України.

«Агропромисловий комплекс Вінниччини - один із найпотужніших серед регіонів України. Особливістю його розвитку в довоєнний час стало застосування інноваційно-інвестиційних методів господарювання. В умовах сучасних реалій цей процес дещо призупинився, вбачаючи потенційні виклики. Зокрема, порушення логістичних шляхів постачання ресурсів та збуту виробленої продукції, постійна загроза повітряної тривоги, порушення енергопостачання, що є критичним особливо для галузі тваринництва, зберігання та переробки продукції.

Однак, інновації все більше стають невід’ємною частиною аграрного бізнесу, який вимагає впровадження сучасних технологій та технічної модернізації виробничих процесів. Зміна запитів на аграрному ринку, зростання ціни на продукцію з доданою вартістю стимулює виробників до подальшого розвитку.

Цьому все більше сприяє доцільність галузевого, територіального та добровільного об'єднання підприємницьких структур, які тісно співпрацюють із науковими (освітніми) установами, громадськими організаціями та органами місцевої влади.

Тобто такі запити сприяють кластеризації аграрного виробництва та пошуку нових кроків для подальшого розвитку», - зазначив Олег СІДОРОВ.

В ході проведеного заходу було підписано Меморандум про співробітництво між Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського та Департаментом агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації.