Для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з державного бюджету виділено субвенцію за рахунок якої реалізуються проекти будівництва амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їх оснащення. Крім того, ці кошти передбачені для розвитку необхідної інфраструктури і забезпечення житлом та транспортом медичних працівників.

Замовником будівництва амбулаторії визначено Департамент будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації згідно розпорядження облдержадміністрації від 11 вересня 2018 року № 696 (правонаступник – управління будівництва облдержадміністрації).

 Проектно-кошторисну документацію розроблено у 2018 році. У 2020 році було виконано коригування проектно-кошторисної документації та отримано позитивний експертний звіт. Загальна кошторисна вартість проекту складає 14075,377 тис. грн.

         Підрядна організація – ТОВ “Жил Сіті Буд”. Будівельні роботи було розпочато у квітні  2019 року.

         Всього виконано робіт на суму 9534,75073 тис. грн., у тому числі:

 - 8568,08286 тис. грн. - кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості;

- 966,66787  тис. грн. (10% від вартості будівництва) – за рахунок коштів місцевого бюджету.

          Роботи завершено у 2020 році та зареєстровано декларацію про готовність об’єкта до експлуатації ВН 101202241270 від  24 грудня 2020 року.

Амбулаторія розрахована на монопрактику, а саме: 1 посада лікаря та 2 посади сімейної медичної сестри, молодшої медичної сестри та посади водія.

Нова амбулаторія забезпечена  медичним обладнанням згідно табелю оснащення, комп’ютерною технікою, необхідними меблями.

Основним завданням новозбудованої амбулаторії є наближення кваліфікованої медичної допомоги первинного рівня до сільського населення, своєчасне надання невідкладної допомоги жителям громади, покращення якості медичних послуг та умов праці медичного персоналу.

Кількість населення громади, яке обслуговує новостворена амбулаторія в с. Озаринці - 1650 жителів, майже половина з яких діти та особи пенсійного віку. Населені пункти, що обслуговує амбулаторія ( с. Озаринці, с. Конева, частина жителів с. Борщівці та с. Садова).

 З метою забезпечення своєчасної, якісної, в тому числі невідкладної, первинної медичної допомоги, обслуговування пацієнтів за місцем їх проживання амбулаторія забезпечена санітарним автомобілем Renault Duster  за рахунок коштів державного бюджету вартістю 535 тис. грн. по дольовому співфінансуванню із місцевим у співвідношенні 90 % до 10 %.