Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди:

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання – Приватне сільськогосподарське підприємство «Нива» (ПСП «Нива»), ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ - 32258322;

Місцезнаходження суб’єкта господарювання - Україна, 23834, Вінницька обл., Гайсинський р-н, с. Мала Мочулка, вул. Садова, буд. 3, контактний номер телефону -(067)4306717, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання- Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика - Україна, 23834, Вінницька обл., Гайсинський р-н, с. Мала Мочулка, вул. Садова, буд. 3;

Мета отримання дозволу на викиди - для існуючого об’єкта, для експлуатації обладнання в результаті діяльності якого здійснюються викиди ЗР в атмосферне повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля – об’єкт не підлягає оцінці впливу на довкілля, відповідно  висновок з оцінки впливу на довкілля відсутній.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування) – основним видом діяльності підприємства згідно КВЕД є 01.11 Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Зерно з поля автотранспортом поступає та територію підприємства, зважується на автомобільній вазі з подальшим розвантаженням до завантажувального бункера зерносушарки. Просушене зерно відвантажується на автотранспорт та надходить до зерноскладів для подальшого зберігання або відпуску споживачам згідно укладених договорів. Розвантаження та перевантаження зерна на території підприємства здійснюється за допомогою зернонавантажувачів MZV та JCB. Дизельне паливо необхідне для заправки автотранспорту зберігається в ємностях. Поточний ремонт техніки здійснюється в мехмайстерні. Грубка опалення експлуатується для обігріву адмінбудівлі.

 Джерелами викидів ЗР є  зерносушарка MECMAR D 24/175 T2, завантажувальний бункер, відвантаження зерна на автотранспорт, склади зберігання зерна, зернонавантажувачі MZV та JCB, дихальні клапани ємностей для зберігання дизпалива, паливо-роздавальний пістолет для дизпалива, загально-обмінна вентиляція мехмайстерні, димова труба грубки опалення.

Відомості щодо видів та обсягів викидів (т/рік)– речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 0,083, вуглецю оксид –‌0,954, ‌оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2])– 0,083, діоксид вуглецю – ‌69,027, азоту(1) оксид (N2O) – 0,0022, НМЛОС – ‌0,046,  діоксид сірки –0,082, метан – ‌0,0032, НМЛОС -0,002000687, ‌залізо та його сполуки - ‌0,0003, ‌манган та його сполуки  -‌3E-5.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання – не передбачені; перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання – не передбачені; дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів – заходи не передбачені;

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству – відповідають діючому законодавству.

Адреса Вінницької обласної військової (державної) адміністрації до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди - Вінницька обл,  м. Вінниця, вул. Соборна, 70. Тел. 0432 592 110

Строки подання зауважень та пропозицій - протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в газеті.

Додаток 1. повідомлення.pdf

Додаток 2. оголошення.docx

Додаток 3. газета.pdf