З 9 липня Україна перейшла на новий порядок класифікації відходів. Він здійснюватиметься відповідно до Національного переліку відходів і Порядку класифікації відходів. Та враховуватиме Перелік властивостей, що роблять відходи небезпечними.

Щоб привести процедуру класифікації відходів до європейських вимог, а саме до Переліку відходів ЄС «List of Waste», у Міндовкілля розроблений проєкт рішення Уряду «Про затвердження Порядку класифікації відходів та Національного переліку відходів». Наразі він вже на стадії підготовки до винесення на розгляд Уряду. Схвалення цього Порядку уніфікує коди відходів відповідно до вимог ЄС.

Для спрощення визначення класів відходів та переходу на новий порядок класифікації Міндовкілля підготувало таблицю з орієнтовним співвідношенням кодів відходів ДК 005-96 та проєкту Національного переліку відходів Завантажити (Розмір - 585КБ)

Після затвердження Порядку класифікації відходів та Національного переліку відходів на сайті Міндовкілля будуть оприлюднені Методичні рекомендації для застосування цих документів.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України