Про це під час онлайн-навчання для понад 200 представників бізнесу, бізнес-асоціацій та громадськості розповіли фахівці Міндовкілля.

Вони надали покрокову інструкцію зі створення облікового запису в системі управління відходами на ЕкоСистемі та розказали правила користування електронним кабінетом. Учасники мали змогу протестувати процедуру подання документів для отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів. Тепер очікуємо від них та усіх охочих пропозиції щодо роботи цієї онлайн-послуги.

На семінарі обговорили й чимало нововведень, зумовлених набуттям чинності Закону України «Про управління відходами». Серед них:

  • як подати звітність в інформаційній системі управління відходами;
  • як делегувати повноваження в Е-кабінеті суб’єкта господарювання;
  • яким чином отримувати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів, якщо у суб’єкта господарювання є декілька філій;
  • класифікація відходів;
  • на які операції та відходи необхідно отримувати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів;
  • які документи необхідно мати суб’єкту, що планує отримувати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів.

Зауважимо, що Міндовкілля постійно «на звʼязку» із суб’єктами у сфері управління відходами та громадськістю й отримує багато важливих рекомендацій від тих, хто є безпосереднім користувачем створених програмних продуктів.

Тож запрошуємо усіх охочих долучитись до обговорення функціонала Е-кабінету та надсилати свій фідбек до Департаменту цифрової трансформації та електронних публічних послуг Міндовкілля на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Відеозапис семінару доступний за посиланням

Джерело:  Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України