02 жовтня 2020 року Піщик Олександр Володимирович взяв участь у селекторній нараді з питань підготовки ТЕЦ до опалювального сезону 2020/21 року, погашення заборгованості за спожиті енергоносії, транспортування та розподіл природного газу.

Заступник голови облдержадміністрації   зазначмв, що об’єкти теплового господарства технічно готові до початку опалювального сезону, виконаний весь комплекс регламентних та ремонтних робіт на котельнях та теплових мережах (100% від запланованих обсягів).

Реконструйовано 12 котелень, замінено/дооснащено 10 котлів, замінено мереж по технології попередньо-ізольованих труб – 5,3 км.

Окремі види технічних робіт будуть продовжуватись до кінця року, що пов’язано із специфікою бюджетного фінансування, але це не вплине на своєчасний початок опалювального сезону в регіоні та його проходження.

Щодо розрахунків за природний газ, то станом на 01 жовтня 2020 року рівень розрахунків підприємств теплопостачання області за спожитий природний газ з початку 2020 року склав 133,5%.

Заборгованість підприємств теплопостачання за спожитий природний газ, враховуючи заборгованість минулих періодів та нараховані НАК «Нафтогаз України» штрафи, транспортування складає 229,7 млн.грн. З початку 2020 року борг зменшився на 133,5 млн.грн.

За інформацією НАК «Нафтогаз України» рівень розрахунків підприємств ТКЕ області за спожитий природний газ в 2020 році – 68,8% (частина коштів, сплачених ТКЕ в поточному році, перерахована НАК-ом в рахунок погашення заборгованості минулих років та не враховується в рівень оплати за 2020 рік), -  заборгованість – 176,9 млн.грн.

Щодо тарифної політики – всіма теплопостачальними підприємствами переглянуті тарифи на послуги, разом з тим застосовувати нові, знижені тарифи не видається можливим до прийняття Законопроекту 2458.