Тетяна Дорош наголосила, що створення служб у справах дітей територіальних громад законодавчо обгрунтовується та визначається, як структура, що реалізовує державну політику з питань захисту прав дітей на відповідній території, забезпечуючи дотримання принципу максимальної доступності для громадян, здійснення державного контролю за отриманням вимог законодавства у цій сфері згідно відповідних нормативно-правових актів. 

Також вона повідомила, що в 60 територіальних громадах області створено служби у справах дітей, окрім Ямпільської міської територіальної громади, Мурованокуиловецької та Сутисківської селищних територіальних громад, які охоплюють дитяче населення більш ніж 12 тисяч. Однак, в окремих територіальних громадах фактично працівників немає.

Так, у 4 ТГ (Гніванській, Агрономічній, Уланівській, Брацлавській) розпочали процедуру добору працівників в органи та служби у справах дітей, у 3 ТГ (Гайсинській, Калинівській, Піщанській) не проводиться робота щодо процедури добору працівників в служби у справах дітей, у Сутисківській селищній ТГ та Ямпільській міській ТГ організація роботи у сфері захисту дітей не відповідає вимогам діючого законодавствами, так як функції служби у справах дітей покладено на відділи охорони здоров’я і соціального захисту, а отже, рішення даних структур щодо захисту законних прав та інтересів дітей є неправомірними.

Окрім того, Тетяна Дорош зупинилась на основних аспектах соціально-правового захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, соціального захисту дітей та забезпечення захисту законних прав та інтересів дітей.