З інформацією про стан справ щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, проблем та шляхів їх вирішення виступила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Дорош Тетяна. Детально було обговорено ситуацію щодо недопущення порушення права кожної дитини виховуватись в сімейному оточені, а також про умови влаштування дітей в період карантину. Під час обговорення було визначено конкретні шляхи та терміни влаштування дітей до сімейних форм виховання, моніторинг утримання та виховання дітей, що повернулись із закладів інституційного догляду системи освіти, можливості та умови доукомплектування діючих дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей дітьми, що потребують влаштування.

         Заступник голови облдержадміністрації Заболотна Наталя наголосила на персональній відповідальності керівників органів опіки та піклування за дотримання права дитини виховуватись в сім’ї.

           «Кожна дитина має право на сім’ю. Є люди, які бажають виховувати дітей. Залишилось, щоб ви змогли організувати процес і задовільнити і тих, і інших» - наполегливо звернулася Н.Заболотна до представників місцевих органів влади.

За результатами наради буде прийнято відповідне доручення для виконання всіма структурами, що реалізують даний напрямок роботи.