Відбулась робоча зустріч з виконавчим директором Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців

19 квітня 2017 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП у Вінницькій області Андрущака 1.1. з виконавчим директором Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців (далі-ВОООР) Л. Антонюком з питань практичного застосування положень Закону України «Про соціальний діалог» щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності організацій роботодавців на територіальному рівні.

Виконавчому директору ВОООР було надано методичні рекомендації щодо підготовки документів для проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності організації роботодавців Вінницької області «Прогрес», роз’яснено порядок проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності.

Крім того, у ході зустрічі було окреслено напрями взаємодії з питань підвищення рівня правової культури найманих працівників, які працюють на підприємствах-членах ВОООР, зокрема, колективного захисту трудових прав та інтересів шляхом проведення спільних круглих столів, семінарів, організації гіравороз'яснювальної роботи. По завершенню робочої зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу активну співпрацю відділення НСПП у Вінницькій області та Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців у рамках діючої угоди про співпрацю.

 


 

Відбулась нарада-семінар за участю трудових арбітрів та посередників НСПП у відділенні НСПП у Вінницькій області

24 квітня 2017 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області (далі - Відділення) відбулась нарада-семінар за участю працівників відділення, арбітрів та посередників НСПП за підсумками роботи Відділення у першому кварталі 2017 року.

Відкрив засідання начальник Відділення Андрущак І., який ознайомив присутніх з результатами роботи відділення за перший квартал 2017 року. Так, присутніх було ознайомлено з аналізом стану та динаміки соціально-трудових відносин у Вінницькій області, з результатами роботи Відділення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів(конфліктів), роботою Відділення щодо підвищення рівня правової культури та проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності у першому кварталі 2017 році.

Зокрема, присутніх було детально ознайомлено з роботою відділення по врегулюванню чинників дестабілізації соціально-трудових відносин на підприємствах та установах області та ознайомлено зі станом соціально- трудових відносин на підприємствах, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності у першому кварталі, зокрема у ВФ «Вінницька картографічна фабрика» ДП «Центр державного земельного кадастру», у Вінницькому інституті Міжрегіональної академії управління персоналом, м. Вінниця, ДП «Жмеринкаводоканал» КП «Вінницяводоканал», м. Жмеринка.

Крім того, арбітрів було ознайомлено із змінами в законодавстві України, поінформовано про нові нормативні акти НСПП.

По завершенню семінару начальник відділення підвів підсумки семінару та окреслив основні завдання відділення НСПП у Вінницькій області відповідно до Плану роботи Національної служби посередництва і примирення на 2017 та провів роботу щодо підписки Бюлетеня Національної служби посередництва і примирення на друге півріччя.