Іпотерапія — це реабілітаційна методика, суть якої полягає в спілкуванні хворих людей з кіньми. Суть іпотерапії, заснованої на тому, що коні лікують людей. Лікування іпотерапією складається не тільки з верхової їзди, але також з безпосереднього спілкування та догляду за конем, що дозволяє зняти стресовий стан, позбутися від напруги, почуття страху або тривоги.
Наші заняття відбуваються в ігровій формі у супроводі тренера та психолога. Разом вчать будову коней. Далі - спеціальні вправи та масаж. Наприкінці заняття діти обов'язково годують своїх підопічних ласощами - фруктами, овочами, горішками, курагою.
Заняття іпотерапією допомагають розвинути уважність, чуйність, швидкість реакції, подолання страхів, набуття впевненості, позбавлення від агресивності, збудливості і замкнутості.
І саме головне – спілкування з конями робить дітей справді щасливими. Адже коли бачиш щасливих дітей, їх усміхнені оченята - розумієш, що ця робота чогось варта.

Цікаві факти про коней для дітей
Коні - одні із найперших одомашнених тварин. Ці горді, сильні та швидкі підкорювачі прерій досить швидко пішли назустріч людині і стали жити з нею пліч-о-пліч. 
Катаючись верхи на коні, ти відчуваєш імпульси, які він передає тобі. Він у точності повторює те, що відчуває хребет людини під час ходьби. Саме тому катання на конях верхи - важливий метод реабілітації людей із порушенням опорно-рухового апарату і після травм хребта.
Коні не тільки чують звуки, а і можуть посилювати сигнали.
Коні володіють чудовим нюхом. Навіть постарілі тварини зі слабким зором продовжують чудово орієнтуватися у звичній місцевості, знаходячи «нюхом» їжу, дім, господаря.
Кут огляду очей коня становить майже 360 градусів. Не повертаючи голови, вони добре бачать все, що відбувається навколо.
На копитах коней знаходяться нервові закінчення, це досить розвинений орган дотику.
Коні - тонкі меломани. Вони можуть вибрати певний стиль музики і явно віддавати перевагу саме йому. Але в будь-якому випадку, музика повинна бути мелодійною - через тонкий слух важкий метал коні слухати не будуть.
Вік коней визначається за їхніми зубами. Саме через це існує вираз про дарованого коня і його зуби.
Коні не можуть ходити на 3 ногах. Тому перелом для них дуже небезпечний.
Коні не вміють дихати ротом.
Майже 85% тепла коні відводять через шкіру. Вони дуже сильно пітніють.
Нагадуємо, що захід "Диво спілкування з конями" проводиться безкоштовно для всіх бажаючих діток від 9 до 16 років, які проживають у місті Вінниці та Вінницькій області.
В програмі - годування коней, унікальне "спілкування" з ними та 30 хвилинне катання.
Графік до кінця літа такий: до кінця літа - понеділок та середа. Групи по 6 дітей. Бусік (білий фольксваген Т5) виїжджатиме від парковки за "Книжкою" о 9.00. 
Звертаємо увагу!
Оскільки бажаючих дуже багато (а групи по 6 осіб) обов'язковий попередній запис. Кількість відвідувань необмежена, але з дотриманням черговості.
З метою відвідування проводиться попередній запис з 10.00 до 17.00 год. за тел.: (068)847-61-84; (063)261-40-86.