Сьогодні, 29 березня, відбулось пленарне засідання чергової 30 сесії обласної Ради 7 скликання, на розгляд якої було винесено 72 питання.

В ході пленарного засідання ­­­депутати заслухали звіт голови обласної Ради Анатолія Олійника за 2017 рік. Відтак, проект рішення щодо звіту підтримали ­49 депутатів.

Окрім того посадовець поінформував присутніх про свою діяльність, про роботу Вінницької обласної Ради та її виконавчого апарату за період з 1 січня по 31 грудня 2017 грудня.

«Протягом звітного періоду було скликано та проведено 15 пленарних засідань сесій обласної Ради, на яких розглянуто 362 питання, з яких  ухвалено – 304, – розповів Анатолій Олійник. – Усі сесії проводилися відкрито, із забезпеченням вільного доступу громадян. Якщо порівнювати роботу обласної Ради за попередні періоди, то кількість  пленарних засідань виросла в чотири рази, а кількість прийнятих рішень збільшилась удвічі».  

Також, на черговій 30 сесії обласної Ради депутати заслухали хід виконання обласних програм, які презентували керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Відповідно до затвердженого переліку загалом на розгляд сесії винесено 70 питань, які стосувались економічного і соціального розвитку області, екологічної ситуації, використання бюджетних коштів, медичної та освітньої галузей Вінниччини та інші.

Коментуючи хід засідання сесії голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив: «Я абсолютно переконаний, що сутність роботи депутатів у прийнятті колективних рішень. Сучасна виборча система привела до сесійної зали депутатів за відкритим списками, які представляють різні політичні сили. І тому кожен з відповідальних добре розуміє важливість прийняття компромісного рішення для подальшого успішного розвитку області у всіх сферах життєдіяльності».

Під час роботи 30 сесії обласної Ради до оголошення перерви о 14.00 депутати розглянули 7 питань порядку денного з 72.

Після 30-хвилинної перерви голова обласної Ради шість разів оголошував реєстрацію депутатів для початку сесійної роботи. Зареєструвався  31 депутат з фактично присутніх 46. Відповідно до регламенту обласної Ради 7 скликання, через відсутність кворуму голова обласної Ради прийняв рішення про закриття 30 чергової сесії обласної Ради.

Таким чином 65 питань залишились не розглянутими. Про оголошення наступної сесії головою обласної Ради буде видано відповідне розпорядження.